Teknisk information om HDMI

HDMI A, C og D stikkene består af 3 TDMS signalpar + 1 Clock signalpar, samt kontrol ledere, Inkl. forsyning. For HDMI type B standarden er stik specifikationen udvidet med yderligere 3 TMDS signalpar for at kunne komme op på høj nok båndbredde til at kunne rumme de endnu høje opløsninger end vi kender til. HDMI type B er noget der i første omgang vil blive brugt til professionelle marked, f.eks. til hospitaler hvor man benytter ultra høje opløsninger til røntgenbilleder osv., men vil også være aktuelt til kæmpe-skærme der skal have en høj opløsning, digitale biografer osv. Det er muligt at forbinde HDMI type A kilder til type C eller D er fuldt ud kompatible med hinanden, da forbindelserne er de samme.

Teknisk information om HDMI

HDMI-forbindelserne indeholder alle nogle kontrolsignaler og de vigtigste er DDC og CEC forbindelserne:

DCC – Display Data Channel

Denne forbindelse bruges af afsender-apparatet (f.eks. Blu-ray afspiller) til at finder ud af hvad modtagerapparatet(f.eks. TV) har af konfiguration og specifikationer, begrænsninger i opløsning osv. Dette gøres ved at læse E-EDID (Enhanced Extended Display Identification Data) informationerne fra modtagerapparatet via I2C bus-standarden.

CEC – Consumer Electronics Control Channel

Denne forbindelse kan bruges til at sende kontrolsignaler videre efter brugerens ønsker, f.eks. til at styre apparater der er forbundet med hinanden via HDMI, så man kan nøjes med en fjernbetjening. Disse signaler opfylder en AV-link protokol standard, som er baseret på en 1-ledes bi-directional seriel bus.

HDMI er kompatibel med DVI, dog kun DVI-D og uden lyd, da DVI-standarden ikke understøtter digital lyd som HDMI gør. DVI-D Single link er således naturligvis kompatibel med HDMI single-link og DVI-D dual-link med HDMI dual-link; og på samme måde som ovenstående med at kombinere de forskellige link standarder.