HDMI Kabel

Med et HDMI kabel får du stort set alt i et. Det er et kabel hvor du sender både lyd, billede samt fjernbetjenings-signaler. Det kan endda siden HDMI 1.4 endda sende et signal retur.

HDMI skulle i store træk afløse det gode gamle scart kabel. Det havde ligesom HDMI både lyd og billede. Men når det er sagt, så stopper sammenligningen også der. Med det nye digitale kabel får man langt flere features og det er blevet opgraderet en del siden det kom frem.

HDMI kabel kan også fjernbetjene

En af de rigtig smarte fordele er at du kan fjerne betjene f.eks. dit TV via dit Apple TV eller medie boks. Når du slukker den kan den sørge for at dit TV også slukker ( forudsat de har den korrekte HDMI version ). Dermed er der med mulighed for at eliminere antallet af fjernbetjeninger.

Den største fordel er naturligvis billedkvaliteten, men en af anden nævneværdig fordel er også at man kun skal trække et kabel. Du får det hele samlet i et kabel, og med ARC (audio return channel) kan du endda sende lyden fra TV tilbage til anlægget.

HDMI forbinder stort set alt

I dag har stort set alle apparater med billede og lyd et HDMI kabel. Uanset om du skal forbinde TV med DVD / TV-boks eller Computer med pc-skærm, så bruger du HDMI. Det er er det digitale kabel der er kommet for at blive. Dette faktum gør det utrolig nemt at sætte dit anlæg sammen, da du ikke kan gøre noget forkert. Det eneste du skal være opmærksom på, er hvilket af de 3 typer HDMI dit apparat anvender.

De 3 typer hedder A, C & D. A er det normale kabel, C er Mini HDMI og D er Mikro HDMI. De mindre størrelser bruges typisk på mobile enheder og kamera.

En anden fordel ved HDMI er at den kan trækkes i længder på 10 eller 20 meter. Hvilket kan være specielt smart ved tilslutning af projektor.